6 april 2014
17:30

IFK Råneå

Referat: Unbyns IF - IFK Råneå

Vi startar försäsongens andra match med Marcus i mål, Enberg, Kris, Robbs och Peran i backlinjen. Linus, Rautio, Simon och Jens på mitten. Danne och Martin framåt. Avbytare: Adde, Patte, Antonsson, André.

Råneå börjar starkast och har mer boll än oss, och vi är lite virriga i positionerina till att börja med. Dom kan ta ledningen direkt efter ett bra skott som Marcus inte kan hålla utanför ramen. Efter en 10 minuter så börjar vi spela up oss och får mer kombinationer. 1-1 kommer genom Danne efter att han hunnit upp en boll på kortlinjen och lägger in den direkt ur ingne vinkel. Nu är matchen jämn med chanser åt båda hållen. Dom gör 1-2, men vi kan kvittera till 2-2- efter att Martin fått en bra stickare och i fart vänder ut och in på deras back för att sedan skjuta ribba in - snyggt!

Tyvärr kan dom göra 2-3 efter tveksamt ingripande bakåt, men vi kan kvitter igen när Martin kan spela inåt till Adde som kommer fint i boxen. 3-3- i halvlek där vi känner att matchen är jämn och vi bränt en del chanser, bla Simon på ett snett bakåt spel från Martin.

I andra spelar vi lite tätare bakåt (eller så kroknade Råneå lite). Samtidigt är vi vassa framåt och gör 4-3 när Adde kan assistera Martin framåt i ett flygande omställningsspel. Martin kommer helt ren och rundar keepern och kan lägga in bollen. 5-3 kommer efter att Adde brutit ett pass i backlinjen och kommit fri. Sen har Danne två frilägen där han missar. I slutet tappar vi koncentrationen lite och dom kan sånär bryta bollen och skapa farligheter, och dom gör med en kvart kvar 5-4 men vi kan hålla undan.

Vikarierande Kris stark i backlinjen där Erik också har massor av bra brytningar. Skönt att se att vi kan rulla runt bollen på mitten. Inte riktigt så som vi vill, men bra på väg iaf. Vill ha lite mer spel på kanterna. Offensivt är vi riktigt bra med vassa omställningar och bra avslut - skönt att se så tidigt på säsongen.